Så var helgen slut!

Ligger i soffan och myser och utklassar Andreas i Wordfeud, det är söndags nöje på hög nivå! :)

Helgen lider mot sitt slut, om den har sprungit iväg som vanligt.. beror nog mest på att hela gårdagen spenderades i sängen med en bakfylla från helvetet! Har aldrig någonsin mått så dåligt efter en utgång, det kostar att ligga på topp helt klar men det är inte värt att må så dåligt.. så nykter från och med nu, punkt slut! :)

I fredags firade vi världens bästa syster som fyllt 20 med god mat, god dryck, trevligt sällskap & utgång! Hade dagen till ära bakat en egen tårta, en Brynäs tårta som jag lagt på minnet att hon ville ha.. Blev helt okej och syster blev glad, så jag lyckades nog! :)

Annars har helgen varit slö, slöare, slöast.. var ute och gick med Anna en sväng på eftermiddagen idag, skönt och välbehövligt! :) Nej, nu ska jag kola färdigt på Wallander sen ska jag dansa till sängen! Natti!


Här kommer en bild på tårtan! :)


Onsdag!


Jag blir minsann inte klok på alla dessa förkylningar, har precis lyckats bli av med förkylningen som höll i sig i drygt två veckor.. börjat återhämta mig, då kommer den tillbaka... Inte okej!

Sitter i bästa mjukisdressen i soffan, världens bästa är på jobbet och jag myser i soffan och kollar på Criminal Minds.. har hunnit med en sväng i Västerås idag på förmiddagen, var där med Andreas och hans pappa.. inhandlades ingenting för min del, tänkte spendera mitt presentkort jag fick när jag fyllde år men spar det till en anna dag. Kanske hittar nåt fint till helgen, då syster ska firas.. för lillskiten fyller minsann 20år imorgon och det ska vi självklart fira på fredag! :) ♥

Ringt lite samtal idag, ett bra samtal och ett mindre bra.. det positiva var att jag nog snart får börja jobba som timvikarie inom arnomsorgen här i Avesta också, skoj! :) Det mindre bra handlade om en praktikplats som inte verkar vara allt för lätt att hitta men jag har en vecka på mig, skam den som ger sig.. jag måste hitta en, så jag slipper nåt skit som Arbetsförmedlingen skickar mig på! Nya tag imorgon..

Nej, nu ska jag kika lite på tv och snart dansa till sängen.. är en riktigt tröttmössa idag, precis som alla andra dagar! ;) Haha! Hoppas ni haft en bra dag. Puss! ♥


Ett besök i Fagersta! :)

Blev hämtad hemma av pappa & syster idag på förmiddagen för att spendera eftermiddagen i Fagersta och umgås med dom, händer inte så ofta nu för tiden och det var välbehövligt! :)

Så nu ligger jag i soffan här på Parkvägen, under filten med en liiiiiten godispåse.. är det lördag så är det! ;) Blir snart hämtad av världens bästa, då ska vi hem och handla, laga middag & lördagsmysa med tända ljus framför tv:n! :)

Igår kväll hade jag verkligen en riktig dålig kväll.. kände mig riktigt nere och ledsen och hade ingen aning varför jag hade dom känslorna och kunde inte ens hålla tillbaka tårarna, idag känns det bättre och jag är glad att jag har världens bästa vid min sida som alltid finns där och lyssnar när jag behöver prata.. Jag älskar dig, Andreas! <3


Skam den som ger sig! :)


Efter alla käppar i hjulet och alla negativa svar så kom det äntligen nåt positivt, inte ett fast jobb som jag önskar och vill ha men en chans till att jobba lite timmar och tjäna lite extra pengar! :) Jag är glad!  Så det är faktiskt så, som rubriken lyder.. Skam den som ger sig! :)

Fredag idag.. dagen hittills har inte erbjudit så mycket mer än att söka jobb och ringa runt. Ska försöka komma på nåt som ska lagas till middag och kanske försöka hitta en bra film att se ikväll! :) Filmtips, mottages!

Dags att göra lite nytta!
Puss & Kram ♥


Varför gråter inte Emma?

Beställde ju hem boken "Varför gråter inte Emma?" för någon dagen sen och idag anlände den hem i brevlådan! :) Nyfiken och ivrig rev jag upp paket och började läsa och jag kan väl säga att i stort sett har hela den här dagen gått åt till att läsa förutom när vi var och firade Andreas syster och när vi lagade mat.. annars har jag legat i soffan med näsan i boken! :) Vilket har resulterat i att boken är utläst och jag inser att den var lika bra som vissa har sagt, nu letar jag efter nya böcker att läsa. Förslag på verklighetsbaserade böcker? Tips mottages! :)

Nu ligger jag i sängen och ska snart slå igen mina ögon för lite sömn.. gonatt! :)


Fröken Tröttmössa! :)

Hejhej! :)

 

Ligger i soffan under filten och har det bra, ska nog snart avsluta kvällen med en film med världens bästa! :)

Idag har varit en trött, tröttare, tröttast dag.. vaknade i morse och kände mig helt död trots nästan nio timmars sömn. Så dagen har gått i slowmotion och gäspningar har det varit gott om! :)

Så vad har Fröken Romppainen haft för sig idag då.. lagat pannkakor (världens godaste LCHF pannkakor, recept kommer längre ner!), sökt jobb & handlat i stora drag. Tappar tålamodet lite när det gäller jobbsökande och ansökningar till skolor, känns som det alltid är någon som sätter käppar i hjulet men skam den som ger sig brukar man väl säga? ;) Så om någon har ett jobb till övers, hojta till! :) Nya tag imorgon!

Nu ska jag mysa ner mig bredvid världens bästa & kramas! :) Gonatt!

Här har ni receptet på dom godaste pannkakorna någonsin! :)

Pannkakor ala LCHF!
2dl grädde
1dl mjölk
4 ägg
2msk fiberhusk
Lite salt

Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp, låt smeten vila fem minuter och stek sen med smör. Servera med grädde och bär, smaklig måltid! :)


 

 



Söndag!

God kväll! :)
Sitter här i soffan mätt och belåten, överträffade nyss mig själv med att göra världens godaste kycklinggratäng! :) Inte var det svårt att kocka ihop heller! Ibland lönar det sig minsann att improvisera och av det man har hemma, recept kommer i slutet av inlägget!

Eftersom förkylningen tydligen valt att börja om från början så har jag bara kurerat och tagit hand om mig själv idag, sjukt trött på att gå runt och snora och hosta men jag antar att det bara är att gilla läget för jag kan ju inte trolla med knäna direkt. Så stora delar av dagen har jag som vanligt tillbringat i soffan, kikat film och druckit Ramlösa.. skit tråkigt men välbehövligt!

Imorgon är det måndag, en ny vecka som jag startar med att ta tag i att skicka in ansökningar till olika skolor och ringa lite företag.. lär ju försöka komma igång med pluggandet någon gång så jag kommer nånstans här i livet och ja en liten chans till lite extra jobb skulle ju inte sitta fel! :) Pengar behövs ju alltid!

Ska försöka hitta på nån film att kika på innan jag tar kväller, världens bästa jobbar natt så ja lite film, blomkål & Ramlösa får avsluta min kväll! :)

Hoppas ni haft en bra söndag, här kommer receptet! :)
Puss ♥

Kycklinggratäng ala LCHF! :)
På Sara's vis!

2-3  kycklingfileer
1-2 vitlöksklyftor
1 burk Creme Fraiche
En skvätt grädde
2 paket bacon
Riven ost
Rivet citronskal
Dill
Salt
Peppar

Börja med att bryna kycklingfileerna i stekpannan, tills dom får lite färg på varje sida.
Sen lägger du kycklingfileerna i en ungsform och steker färdigt dom i ungnen, i ungefär en halvtimme eller tills du ser att dom är klara.

Under tiden kycklingfileerna är i ugnen blandar du iordning creme frachie, grädde, dill.. riv i vitlöksklyftorna & citronskalet (så mycket som du själv vill, smaka av!) och sen kryddar du med salt & peppar.
Strimla baconet i mindre bitar och knaperstekt det i stekpannan.

När kycklingfileerna är färdig stekta i ungen tar du ut dom, häller på creme fraiche/grädd blandningen och sen häller du över det knaperstekta baconet och toppar med lite riven ost, sen in i ungen till osten fått lite färg!

Klart och redo att ätas, vi åt det tillsammans med en sallad då vi undviker onödiga kolhydrater men självklart kan man äta det till ris!
Smaklig måltid! :)






Smoothie!

Med en sån här startar jag min morgon eller avslutar jag min kväll med ibland!



Smoothie med smak av hallon!

 

1dl turkisk yoghurt

1dl mjölk

Idl grädde

 

Sen är det bara att välja vad du vill ha i för frukt/bär, jag har alltid hallon i min smoothie då hallon är lite av en favorit! :) Så brukar jag göra som på bilden, toppa med lite hallon!


Blir smoothien för  sur kan man ha i lite socker! :)


 


Segaste lördagen!


Seg, segare, segast!
Tur att den här dagen snart är slut, den har verkligen gått i snigelfart och tröttheten har verkligen haft övertaget om mig idag.. var tvungen att vila en stund nu på kvällen och känner mig inte ett dugg piggare, blö!

Ja, som skriver så har det varit en riktigt seg dag och inte har det blivit mycket gjort inte.. har mest myst omkring hemma, kramats, legat i soffan & vilat! :) Nu är världens bästa på jobbet och jag har myst ner mig i soffan och letar efter en film att kika på du tv:n inte erbjuder allt för mycket.

Vågen visade förövrigt -2,4kg i morse, nöjd tjej!
Det tar sig, sa mordbrännarn som pissa fotogen! ;) Förövrigt har jag kommit överens med mig själv att från söndag till fredag är det strikt bantande och motion som gäller och på lördagar får jag unna mig nånting gott, inte i några mängder men lite smågodis eller någon god middag! :)

Ska återgå till att leta efter en film att kika på, dricka Ramlösa och njuta av liiite smågodis! :)
Ha en bra kväll! ♥


Det handlar om att bryta onda mönster!


Det är så himla kul när man både märker och känner att saker händer! :)
Att ställa sig på vågen är numera roligt till skillnad från förut när det var rena rama pesten att ställa sig där och se att vikten bara kar och man vet att man har sig själv att skylla!
Men sedan i måndags är det ju ändring på det.. kosten är ändrad och det är slut med massa sötsaker och onyttigheter, vilket gör en enorm skilland. Som rubriken lyder så handlar det bara om att bryta onda mönster och ge sig fan på att man klarar av det, för kan jag så kan ni..
Kom igen nu! :)

Som jag skrev i förra inlägget så är det bara motionen som jag ska ta tag i, vilket jag nog kan börja med vilken dag som helst för förkylningen verkar släppa taget om mig.. bara lite envis hosta & lite täppt näsa som jag måste bli av men promenader kör jag nog igång med imorgon! :)

Dagarna rullar på i vanlig takt och dom senaste dagarna har varit lite upp och ner i humöret,
mycket beror nog på den ändrade kosten så det blir nog bättre med tiden.. hoppas jag! ;)

Ett boktips!
Fick en bok jag önskat mig av världens bästa i födelsedags present. Boken som handlar om Engla, ni vet hon som blev mördad av Anders Eklund.. är helt fast i boken, väldigt intressant att läsa om det men samtidigt så får man så många blandade känslor inom sig!

Så jag gick in och beställde den här som jag har hört av många att den ska vara bra men har även hört att den inte alls ska vara så bra, så tur att smaken är som baken.. delad! ;) Jag tänker ge boken ett försök alla fall, nån av er som läst den.. i så fall, vad tycker ni? :)

Nej, nu ska jag bädda ner mig i soffan och fredagsmysa..
chipsen och smågodiset är utbytt mot blomkål & ramlösa, åh så gott! :)

Ha en bra fredag kväll vänner! ♥


Sjukt nöjd tjej! :)


Hej vänner!

Här sitter en sjukt nöjd tjej, skam den som ger sig säger jag bara!
Som så många gånger man har sagt att man måste göra nåt för att gå ner några kilon, man måste börja motionera och det ena efter det tredje.. tro det eller ej men ja för sjuttioelfte gången började bantningen i måndags och som vanligt hade jag inte så stora förväntningar på mig själv eftersom jag ofta ger upp så lätt när man inte ser något resultat! Ack, vad nöjd jag blev när vågen visade -1,8kg på tre dagar! Wiiihoo! :)

Det här får mig att bli ännu mer taggad, jag klarar minsann detta! :)
Nu måste bara den här förkylningen släppa taget om mig så jag kan börja med mina powerwalks och träna, har jag tur så slipper jag bada i vassen i sommar! ;) Haha!
Att ställa mig på vågen i morse gjorde verkligen min dag och jag är mer pepp än någonsin!

Förkylningen håller som sagt ett stadigt grepp om mig, blivit lite bättre till och från men när man känner sig som piggast vaknar man dagen efter med hosta och halsont.. suck! Jaja, det får väl ta den tid det tar även om jag vill att den ska försvinna nu! :)

Har nyss haft storebror här på besök, lite oväntat besök men ack så trevligt! :)
Drack lite kaffe och snicksnackade lite men nu har han åkt & världens bästa jobbar eftermiddag, så jag underhåller mig med lite städ och kanske en promenad till affären för att handla lite nödvändigheter!

Nej, nu lär jag göra lite nytta! :)
Ha en bra dag & ta hand om varandra!
Puss & Kram! ♥


Helvetes förkylning, bantning & kasta ut julen!


Ännu en vecka har sprungit iväg, så nu är vi inne på vecka två på det nya året.
Året med nya mål & möjligheter! :)

Inte för att det har hänt så mycket för att uppnå dom nya målen eftersom jag åkt på en förkylning från helvetet och är mest matt, snorar och hostar.. så det där med att komma igång med träningen har ju inte gått så bra direkt men dumt att utsätta kroppen för mer än vad den orkar just nu och just nu orkar jag knappt ta mig utanför dörren och soffan, nässprayen och alvedonen är mina bästa vänner just nu!
Så powerwalks och träning får vänta tills förkylningen gått över.

Fast jag tänkte ta och försöka komma igång med att äta rätt och regelbundet och påbörja processen att bli av med dom där små sambokilona som har infunnit sig på den senaste tiden, haha! :) Så nu kör vi!

Veckan som gått så, vad har Fröken Romppainen haft för dig? :)
Ja, inte är det mycket inte.. i det stora hela, kurerat mig & fyllt år!
Fyllde år i onsdags så pappa & syster var här och fixa på eftermiddagen och sen på kvällen kom Andreas mamma & pappa, en lugn och skön födelsedag! :) Precis som jag vill ha det!
Annars var vi ute i kylen och kollade på crusingen i torsdag, träffade flickorna från Fagersta också.. saknade vänner, så kul och träffa er! :) ♥

Så ja, annars har det faktiskt inte hänt så mycket.. jag ska väl försöka samla ihop lite krafter och släpa mig i duschen så man kanske får känna sig fräsch & pigg för en stund alla fall! Har även ansträngt mig att slänga ut julen idag, skönt att ha det gjort.. så nu får jag ligga i soffan och kurerar mig med gott samvete! ;)
Hoppas ni klarar er från allt som har med förkylningar och sjukdomar att göra.

Ha en bra dag! ♥


Ut med det gamla och in med det nya! :)

År 2012 är äntligen här,
in med det nya och ut med det gamla! :)

Dags att lämna det gamla bakom sig och fokusera på ett nytt år med nya möjligheter, har inga nyårslöften och det brukar jag faktiskt inte ha men såklart så finns det en del man vill ändra på och ta tag i men ser det inte som några löften mer mål som jag sätter upp för mig själv! :)

Sen sist jag skrev så har båden julen och nyår sprungit förbi,
ett fullspäckat schema har det varit och med handen på hjärtat kan jag bara säga att det här årets julfirande var det bästa på väldigt länge! :) Firade julafton både med min familj & Andreas familj, var hos min på förmiddagen och eftermiddagen/kvällen spenderades med Andreas och hans familj, en riktigt bra jul! ♥

Har hunnit med en kryssning till Helsingfors i mellandagarna för att fira pappas födelsedag och komma bort lite efter allt julstök & julmat, riktigt skönt och roligt att se lite annat faktiskt! :)

Blir en lång uppdatering det här men lika bra att fortsätta när jag ändå kommer ihåg att logga in här! :)

Nyår firade jag med Andreas hemma hos hans syster och massa andra trevligt folk, ett riktigt trevligt och underhållande nyårsfirande och dagen efter fick man såklart lida för det.. bakfyllan från helvetet kom på besök och dagen tillbringades i soffan halvsovandes hela dag!

Sen lagom när man återhämtat sig från bakfyllan vaknar man såklart upp med världens förkylning med hosta, halsont & ont i kroppen.. antar att det inte är så mycket att göra åt men tråkigt när man äntligen satt upp lite mål för att komma igång med träning och bättre kost.. så här pågår kurering, känner mig dom piggare idag än igår men tar absolut inte ut något i förskott för då är det säkerligen värre imorgon och det har jag verkligen inte tid med föööör...

Det är minsann någon som fyller år imorgon, ja vem kan det vara? ;) Haha!
Nej, nu ska jag mysa lite i soffan innan jag dansar till sängen!
Puss & Kram