Vinterlandet utanför fönstret!

 

 


Tisdag: Scones, te & soffmys! :)

Hej på er! :)
Tror jag ska sluta med att skriva att jag ska bli bättre att blogga,
jag bloggar helt enkelt när jag har nåt att skriva eller bara känner för att skriva av mig! :)

Sen sist jag skrev har vi hunnit varit i Västerås en gång till, tre gånger på en & halv vecka.. haha! :)
Andreas släppte av mig så jag fick gå lite för mig själv medans han fixade min julklapp, ni ska bara veta hur nyfiken jag är på vad han hittat på för nåt! ;) Men snart får jag veta!
Har firat födelsedag här hemma, Andreas har fyllt år och jag hade bakat dagen till ära och jag tror att det gick hem hos besökarna! :) Annars har det inte hänt så mycket i Fröken Romppainen's virriga vardag, tycker dagarna springer iväg och man hinner inte göra så mycket! :)

Dagarna springer ju som sagt iväg, så det står inte på förrän det är lördag & julafton.. mysigt! :) Längtar faktiskt lite efter den goda maten, julklapparna & den mysiga stämningen!
I år firas julafton först med en liten del av familjen, sen kommer Andreas och hämtar mig och jag firar julafton tillsammans han & hans familj.. sen är det bara hem och sova och bege sig ut i skogen till mormor & storebror på juldagen och fira lite med dom! :) Ingen rast ingen ro och annandagen beger vi oss ut på havet för att fira pappas födelsedag med en kryssning till Helsingfors med dog mat & god dryck! :)

Sen ska vi såklart hinna med och ha en liten mini julafton här hemma jag & min andra hälft, det blir på fredag! :) Griljering av skinkan, glögg, lite julmat, massa mys & uppesittarkväll med bingolotto såklart!

Nej, nu ska jag fixa lite mys här hemma tills världens bästa kommer hem från jobbet.. lite tända ljus, te & scones! :)

Hoppas ni haft en bra dag och inte stressar allt för mycket inför julen! :) ♥
God jul på er!

Förövrigt gick jag in och kollade min statisktik här på bloggen,
vem tusan är det från Brasilien & Australien som läser min blogg? Knasigt! ;)


Västerås, tur & retur!

Hejhej! :)
Det blev en sväng till Västerås idag, för att hitta lite julklappar & gå en sväng på Ikea.. kom jag hem med några julklappar? Nejdu, men en hel drös värmeljus! Varför är det alltid så att man är ute i sista sekunden när det gäller julklapparna och varför är det så svårt att komma på vad man ska köpa för nåt? Tröttsamt!
Får väl se om jag kan hitta nånting här i Avesta, fast har inte så stora förhoppningar på! :)
Kvällen avslutade vi med pizza ich soffmys innan Andreas åkte till jobbet och jag dansade in i duschen och myste ner mig i soffan, så här sitter jag nu.. funderar på att krypa ner i sängen och föröska komma upp i skaplig tid så man kanske kan vända tillbaka dygnet lite! :)
Får se vad morgondagen erbjuder.. sugen att baka nåt mer men vet inte riktigt vad jag ska hitta på, tips tack! :)
Nej, nu får det vara nog för idag! :)
Sov gott! ♥

Lördagsmys, bakning & tacos! :)

Nemen, god kväll! :)

Hela lägenheten luktar saffran! Efter några dagars funderande så slog jag till och bakade lite bullar, saffransbullar med vit choklad.. aldrig gjort bullar med vit choklad i men jäklar vad goda dom blev! :) Så när jag lyckades att så bra med bullarna vill jag baka nåt mer, får se vad det kan tänkas bli.. tåls att fundera på alla fall!

Ligger i soffan och är proppmätt, åt tacos till middag idag och man lyckas ju alltid äta lite för mycket kanske.. som vanligt! ;) Andreas jobbar natthelg så han är på jobbet, jag är uttråkad & trött så funderar på att krypa ner i sängen redan.. är endå bara skit på tv och har ingen bra film att kika på.

Imorgon åker vi nog en sväng till Västerås igen, blir nog en sväng på Ikea och lite tittande i andra affärer.. lär försöka hitta dom sista julklapparna och gärna nånting till mig själv att ha på mig på julafton/nyår och kryssningen! :)

Nej, nu ropar nog minsann sängen på mig så lika bra att lyda och dansa dit.. Hoppas ni haft en bra lördag!

Tack & Gonatt! ♥

 

En bild på dom nybakade saffransbullarna med vitchoklad! :)


Hej mitt vinterland! :)

Äntligen ligger det snö på backen, som man har längtat! :)
Nu känner man lite mer julkänsla när man äntligen har fått upp ljusstakarna
och när man kikar ut genom fönstret och ser snön ligga på backen!

Dagen har inte varit så händelserik,
varit vid huset en väng med Andreas och fixat lite..
Annars har jag bara varit hemma, tänkte baka lite men skjuter lite på det
och tar det nog nästa vecka istället! :)


Nu ska jag mysa ner mig i soffan igen,
med en kopp te och lite apelsinklyftor och vänta på att världens bästa
ska komma hem från jobbet! :)


Dagarna springer iväg..


Helgen har sprungit iväg och det är det är redan tisdag,
vart tar dagarna vägen?

Helgen har varit en riktigt myshelg! :) ♥
I fredags lagade Andreas mat.. så vi åt gott, drack gott och kikade på Idol. Lördagen bestämde vi oss när vi vaknade att åka till Västerås och köpa lite julklappar och leta efter ljusstakar.. så blv en heldag i Västerås och kvällen avslutade vi med hemlagad pizza och soffmys! :)


Det där med att hitta fina ljusstakar som man vill ha, var lättare sagt än gjort dock.. kändes som vi letade i hela Västerås utan resultat, eller så var det kanske vi som var för kräsna?! Ja, vet vem! :)
Vi hittade alla fall ljusstakar tillslut, fast här i Avesta.. så nu står dom i fönstret och det känns äntligen som det är lite julfint här hemma med lite tomtar och ljusstakarna.


Funderar på att baka lite innan jul, både jag och Andreas fyller ju år inom en månad så kan vara kul att ha nånting att bjuda på.. några tips? :)


Ha en bra dag! :) ♥